Suche
Lieber Nutzer, die Forumssoftware wurde aktualisiert. Für die Erstanmeldung musst Du bitte dein Passwort zurücksetzen.
Dear user, the forum software has been updated. For the first login please reset your password.
software or mechani...
 
Benachrichtigungen
Alles löschen

software or mechanical fault ! ?

5 Beiträge
3 Benutzer
0 Likes
5,859 Ansichten
(@woodsmith)
Beiträge: 8
Active Member
Themenstarter
 

Im totally new to cnc. I expect the odd problem .....but this has me totally stumped.
The attached picture shows two attempts at simple engraving 2mm deep in .5mm steps.
There was no change to the programe or the tool path ...just a different cutter.
First attempt disaster ...second no problem. Dont see where the fault can be !
Please help

 
Veröffentlicht : 28/02/2016 10:38 pm
Andreas
(@magio2)
Beiträge: 2619
Famed Member
 

Would be helpfull to know more about the order in which the things happened in the first try. Did you have a rough milling run (where everything was fine) and then another run for the edges?

Is it the same wood in both cases?

Lookes like the first try was done with a V-grave-endmill and the second try with a normal endmill?!

Which parameters did you use?

You have to understand that a V-grave has a very tiny tip. The tinier the endmill the more RPM you need and/or you have to have smaller feed rates.

SC 420 mit DIY parallel + Proxxon mit Mod + HF500 + SprintLayout + LibreCAD/QCAD + FreeCAD +WinPC starter/USB->EstlCAM + EstlCAM LPTAdapter + EstlCAM Handrad + DIY Vakuumtisch

Gruß, Andreas

 
Veröffentlicht : 28/02/2016 10:49 pm
(@woodsmith)
Beiträge: 8
Active Member
Themenstarter
 

thanks Magl02
piece with fault done first with 20mm 90degree v router cutter
changed to 2mm end mill but changed nothing else in program or tool path
which resulted in plywood engrave success ! All done with just one tool
path

 
Veröffentlicht : 29/02/2016 6:18 pm
Joules
(@joules)
Beiträge: 11
Active Member
 

Does your V cutter have much runout ? lots of vibration when running ?

High Z S1000 router (out of action)
CamBam
Linuxcnc to be replaced by UCCNC + UC-100
OSX Rhino 3D

 
Veröffentlicht : 29/02/2016 8:16 pm
(@woodsmith)
Beiträge: 8
Active Member
Themenstarter
 

no excessive vibration....this fault also happened with end mill cutter at 1mm deep in .5 steps
first letter went wrong next 9 okay moved to next line of text and started jumping again .
these jumps are always in the Y axis .

 
Veröffentlicht : 29/02/2016 10:12 pm
Teilen: